top of page
Ara
  • dijitalpazarlamabl

Dijital Pazarlama Stratejisi nedir?



Dijital Pazarlama Strateji nedir?
Dijital Pazarlama Strateji nedir?


Modern iş ve teknoloji çağında, güçlü bir dijital pazarlama stratejisi örgütsel başarı için kesinlikle çok önemlidir. Dijital dünyada gelişen şirketler genellikle dijital pazarlama stratejilerinin geliştirilmesine önemli kaynaklar ayırmaktadır. Bu süreçte kuruluşlar çeşitli dijital platformlarda müşterilere ulaşarak olumlu gelir kazançları ve iyileştirilmiş dönüşüm oranları elde edebilirler.

Daha yüksek bir bakış açısına göre, pazarlama stratejisi belirli pazarlama hedeflerini belirleme sürecidir. Kapsamlı bir pazarlama stratejisi, geleneksel (basılı, radyo, yayın) ve dijital kanallar için ulaşılabilir hedefleri vurgulayacaktır. Belirlenen stratejileri ve hedefleri kullanarak, ikna edici pazarlamacılar bu stratejik hedeflere ulaşmak için gerekli olan çeşitli pazarlama taktiklerini değerlendireceklerdir.

Dijital Pazarlama Stratejisi Neye Benziyor?

Dijital pazarlama stratejisi, çevrimiçi kanallar aracılığıyla ulaşılabilecek belirli hedeflerin değerlendirilmesini içerir. Birçok tüketicinin mobil cihazlarında ticari işlemler gerçekleştirdiği bir zamanda, iyi yürütülen bir dijital pazarlama stratejisi organizasyon başarısı için çok önemli olabilir.

Bu bağlamda, bir kuruluşun medya varlıklarının mevcut durumunu kontrol etmek önemlidir. Makro bir lens ile görülen, bu pazarlamacılar kuruluşun sahibi, para değerlendirmek gerek, ve kazanılan medya anlamına gelir :

Gözaltına Alınan Medya - Gözaltına alınan medya, bir kuruluşun sahip olduğu ve tam kontrolü altında faaliyet gösterdiği tüm iletişim kanallarını temsil eder. Web sitelerinden bloglara, podcast'lerden video kanallarına kadar kuruluşlar, herhangi bir pazarlama stratejisine veya taktiğine uyum sağlamak için sahip oldukları medyayı kullanabilir.

Ücretli Medya - Ücretli medya, sahibinden tazminat karşılığında üçüncü şahıslar tarafından yayınlanan içeriği ifade eder. Sponsorlu içerikten influencer pazarlamasına ve dijital reklamcılığa kadar birçok dijital pazarlama stratejisinde ücretli medya her yerde bulunmaktadır.

Kazanılan Medya - Kazanılan medya, şirketten veya markadan tamamen ayrı olan üçüncü taraf içeriği ifade eder. Dijital dünyada, bu tür bir pozlama genellikle ödüller, referanslar, incelemeler veya kullanıcı tarafından gönderilen içerik biçiminde gelir.

Sonuçta, bir dijital pazarlama stratejisi, sahip olunan, ödenen ve kazanılan medyanın dijital dünyadaki etkisini en üst düzeye çıkarmaya çalışacaktır. Bu nedenle, bu pazarlama stratejileri, web sitesi içeriği ve blogların yanı sıra çevrimiçi reklamcılık, referanslar ve incelemeleri kapsayan birden fazla kanal ve yaklaşımı kapsayacaktır. Günün sonunda, söz konusu iş türüne ve sektöre bağlı olarak bir dijital pazarlama stratejisi değişecektir.

Pazarlama Stratejisi Pazarlama Taktikleri veya Kampanyalarından Nasıl Farklıdır?

Pazarlama stratejisi hedeflerin belirlenmesini içerirken, pazarlama taktikleri bu hedeflere ulaşmak için gerekli belirli adımları veya eylemleri temsil eder. Bir pazarlama stratejisi oluşturma sürecinde, planı ve zaman çizelgelerini tanımlamak için taktikler oluşturmak da gereklidir. Aksi takdirde, bir pazarlama stratejisini doğru bir şekilde uygulamak ve pazarlama hedeflerine ulaşmak imkansız olmasa da zor olabilir.

Bu tartışmada dijital pazarlama kampanyalarının değerlendirilmesi de esastır. Bu dijital kampanyalar, bir kuruluşun tüm dijital kanallarında pazarlama stratejilerinin uygulanmasını içerir. Bu kampanyaları yürütmek için kullanılan pazarlama taktikleri genellikle kanal, kitle ve diğer faktörlere göre değişir. Ancak etkili bir dijital pazarlama kampanyası, birden fazla kanalda önemli ölçüde benzer bir mesajı yansıtacaktır.

Dijital Pazarlama Taktiklerinin Yaygın Örnekleri Nelerdir?

Genellikle farklı organizasyonel hedeflere ve pazarlama stratejilerine uyacak şekilde uyarlanmış sayısız dijital pazarlama taktiği vardır. Ama birçok kuruluş başarıyla kullanan birçok ortak dijital pazarlama taktikleri vardır :

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) — SEO, büyük arama motorlarındaki sıralamaları iyileştirmek için içeriği optimize etme uygulamasını ifade eder. Tüm dijital içeriklerle kurulan SEO uygulamalarını takip eden kuruluşlar, büyük arama motorları aracılığıyla potansiyel müşterilere daha iyi ulaşabiliyor.

Sosyal Medya Pazarlaması - SMM) - SMM, müşterilere ulaşmak ve kurumsal mesajlar iletmek için sosyal medya ağlarını kullanma uygulamasıdır. SMM taktiklerini etkin bir şekilde kullanan şirketler, tercih ettikleri sosyal kanal üzerinden doğrudan müşterilerine ulaşabilirler.

Dijital Reklamcılık - Dijital reklamcılık, işletme reklamlarının arama motorları ve sosyal medya ağları dahil olmak üzere çeşitli çevrimiçi konumlara yerleştirilmesini ifade eder. Arama sonuçlarında ve pop-up reklamlarda ücretli yerleştirme, dijital reklamcılığa örnektir.

Tıklama Başına Ödeme (PPC) Reklamcılığı - PPC reklamcılığı, şirketlerin çevrimiçi trafiği artırmak için üçüncü taraf bir web sitesiyle reklam yerleştirdiği dijital reklamcılığın bir alt kümesidir. Ancak, diğer reklam biçimlerinden farklı olarak, şirketler yalnızca bir kullanıcı bağlantıyı tıkladığında PPC reklamcılığı için ödeme yapar.

İçerik Pazarlama - İçerik pazarlama, potansiyel müşterilerin hedef şirketin sahip olduğu Medya kanallarını kullanarak bir uygulamadır. Şirketler düzenli olarak yüksek kaliteli içerik oluşturup yayınladığında, sıralamaları iyileştirmeye ve web sitelerine trafik çekmeye yardımcı olabilir.

Web Sitesi Pazarlaması - İçerik pazarlaması alanında, bir kuruluşun web sitesi son derece güçlü bir araçtır. Coğrafi konumlandırılmış ve optimize edilmiş açılış sayfaları oluşturarak, bir kuruluş kendi sektöründe düşünce lideri olabilir ve etkin bir harekete geçirici mesajla potansiyel müşterileri çekebilir.

E-posta Pazarlaması - Mevcut veya potansiyel bir kitle tabanıyla etkileşimi teşvik etmek veya müşteri ilişkileri geliştirmek için kullanılır. E-posta pazarlama hizmetleri başarısı kanıtlanmış sağlam bir araçtır.

İndirilebilir İçerik - Web sitesi stratejisinin bir alt kümesi olan indirilebilir içerik, potansiyel müşteriler oluşturmak için etkili bir yol sağlar. Şirketler, potansiyel müşterilerin ücretsiz olarak indirebileceği yüksek kaliteli içerik üretebilir ve böylece değerli iletişim bilgileri sağlayabilir.

Bir bütün olarak ele alındığında, kuruluşların her gün kullandıkları birçok farklı pazarlama taktiği vardır. Başarılı pazarlamacılar hedefleri net bir şekilde belirleyebilir ve daha sonra genel stratejiye, iş ihtiyaçlarına ve bütçe kısıtlamalarına odaklanırken bu hedeflere ulaşmak için uygun taktikleri seçebilirler.


Etkili Bir Dijital Pazarlama Stratejisini Nasıl Tasarlayabilirim?

Aşağıda daha ayrıntılı bir şekilde incelenecektir olarak, bu beş uyarak adım süreci

  • SWOT analizi GerçekleÅŸtirmek;

  • AKILLI iÅŸ hedeflerinin belirlenmesi;

  • Pazar bölümleme içinde;

  • Alıcı karakterleri OluÅŸturmak

  • Bütçe Kısıtlamaları Tanımlamak Katılma

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page