top of page
Ara
  • dijitalpazarlamabl

Dijital Pazarlamanın 10 Avantajı

Dijital Pazarlamanın 10 Avantajı


Dijital Pazarlamanın 10 Avantajı
Dijital Pazarlamanın 10 Avantajı

Pazarlama, bir ürünü satın almaya veya bir hizmete abone olmaya ikna etmek için müşterilerle bağlantı kurma eylemidir. Pazarlama, herhangi bir biçimde, her şirketin katılması gereken kilit faaliyetlerden biridir, çünkü hiçbir şirket etkili pazarlama ve reklam olmadan hayatta kalamaz.


Dijital pazarlama, mal ve hizmetlerin tanıtımı amacıyla herhangi bir elektronik ortamın yardımıyla gerçekleştirilen herhangi bir eylemdir. Bu, öncelikle mal satmayı veya hizmet sunmayı amaçlayan internet tabanlı bir faaliyettir.


Dünya dijital çağda ve milyonlarca insan zamanlarının çoğunu dijital platformlarda gözetleyerek geçiriyor. Şirketler bu gerçeğin daha fazla farkına varıyor ve bu nedenle mallarını ve hizmetlerini tanıtmak için bu platformların popülaritesinden yararlanıyorlar. Oraya gideceksin pazarlama tüm müşterileri ile doğru yerde, doğru zamanda bağlamak ve eğer müşteri online bir sürü varsa, bu.


İşletmenizin türü ne olursa olsun, bir uygulama geliştirme şirketi veya hizmet sağlayıcısı olsun, dijital pazarlama hizmetlerine abone olmaktan her zaman büyük ölçüde yararlanabilirsiniz. Geleneksel pazarlama kanallarına göre avantajları çok büyük. İşte on tanesi:


Düşük Maliyetli


Pazarlama ve reklamcılığın maliyeti, şirketlerin taşıması gereken en büyük finansal yüklerden biridir. Büyük şirketler pazarlama ve reklamcılık için milyonları dağıtmakta zorlanmasa da, küçük işletmeler için bu imkansız veya dayanılmaz bir kabus olabilir. Dijital platformlar üzerinden pazarlama, geleneksel yönteme daha uygun fiyatlı bir alternatif sunuyor. Etkisi çok ama çok daha az maliyet yaratır.


Sadece birkaç dolarla, bir e-posta pazarlama sağlayıcısına abone olabilir ve e-posta listenizdeki binlerce müşteriye işlemsel veya doğrudan e-postalar gönderebilirsiniz.


Büyük Yatırım Getirisi


Hiçbir şey bir şirket için yaptığı yatırım getirisinden daha önemli değildir. Dijital pazarlama, küçük yatırımlardan önemli bir getiri sağlar. E-posta pazarlaması veya sosyal medya platformlarında reklam kampanyaları yürütmek, geleneksel pazarlama tekniklerine kıyasla çok az maliyetlidir.


Ölçmek Kolay


Bir dijital kampanyanın başarısı veya başka bir şekilde kolayca doğrulanabilir. Bir kampanyanın doğruluğunu değerlendirmek için haftalarca veya aylarca beklemeniz gereken geleneksel yöntemlerle karşılaştırıldığında, dijital bir kampanya ile bir reklamın performansını hemen öğrenebilirsiniz.


E-posta pazarlama yazılımı, kullanıcıların e-postalarının performansını izlemelerine olanak tanır; Kaç tanesinin teslim edildiğini, kaç tanesinin okunduğunu bilebilir ve dönüşüm oranları hakkında her şeyi bilebilirler. Google Analytics, bir web sitesinde veya blogda ulaşılacak belirli hedefleri ölçmek için çok etkili bir araçtır. Google AdWords yöneticisi, kullanıcıların Google arama'daki reklamlarının performansını izlemelerine olanak tanır; reklamlarını kaç kişinin görüntülediğini öğrenebilir ve dönüşüm oranları hakkında her şeyi bilebilirler.


Ayarlamak Kolay


Bir reklamın performansını bilmek, bir şirkete nasıl devam edileceği konusunda bilgi verecektir. İyi çalışan bir reklam kampanyası için, tek bir tıklamayla daha fazla yatırım yapmak kolaydır. Ancak plana göre gitmeyen bir duyuru için, buna göre ayarlanabilir veya kolaylıkla tamamen durdurulabilir.


Geleneksel pazarlamada daha katıdır, çünkü bir evrak dağının imzalanması gerekir ve çoğu durumda bu anlaşmalar uzun veya orta vadelidir. Bu nedenle, bir kampanya umulduğu gibi çalışmasa bile, abonelerin kararlaştırılan sürenin dolmasını beklemeleri gerekecektir.


Marka GeliÅŸtirme


Şirketler dijital platformlarını şirketlerinin markasını ve itibarını güçlendirmek için kullanabilirler. İyi geliştirilmiş bir web sitesi, kaliteli ve faydalı makalelere sahip bir blog, son derece etkileşimli bir sosyal medya kanalı, bir şirketin markasını oluşturmasının yollarından bazılarıdır.


Paylaşması Kolay


Çoğu dijital pazarlama kanalı, kampanyaları ve makaleleri birden çok aboneyle paylaşmanıza olanak tanıyan paylaşım özellikleri sunar. Bu, çarpan etkisi yaratmaya yardımcı olur ve satış sonuçlarını önemli ölçüde iyileştirme yeteneğine sahiptir.


Hassas Hedefleme


Geleneksel pazarlama araçları, gördüklerini, duyduklarını veya okuduklarını beğenen birkaç kişinin olumlu bir yaklaşım sergileyeceği umuduyla bir reklamın önemli bir erişim platformunda geçtiği sprey ve dua yöntemini kullanır. Öte yandan, dijital platformlarda pazarlama, reklamların müşterilere tercihlerine veya ilk eylemlerine göre sunulduğu hedefli kampanyalara olanak tanır. Örneğin, müşterilere yalnızca şirkete yönelik eylemleri sonucunda gönderilecek işlem e-postalarını (sipariş onayı, makbuz, parola sıfırlama e-postaları) göz önünde bulundurun. Başka bir deyişle, müşteriler yalnızca istediklerini alırlar.


Sosyal medya platformları genellikle kullanıcı tercihlerini inceleyen ve toplayan çok akıllı bir algoritmaya sahiptir. Böylece, belirli reklam kampanyaları yalnızca belirli bir ipucu olan kullanıcılara gösterilir. Bu, satış olasılığını artırmaya ve pazarlama maliyetlerini daha da azaltmaya yardımcı olur.


Küresel


Dünya, küresel bir köye dönüştüğünü söylüyorlar. Bu sayısallaştırma yoluyla mümkün olmuştur. Dijital pazarlama, reklam kampanyalarının dünyanın herhangi bir yerinde görülebilmesini sağlar. Bu, küçük girişimlere sunulan büyük pozlama sayesinde küreselleşmek için nadir bir fırsat sunuyor. İnternet, dijital platformlar üzerinden pazarlamanın küresel doğası sayesinde yarattığı fırsatlar sayesinde kısa sürede büyük başarılara imza atan girişimlerin hikayeleriyle doludur.


Segment


Dijital platformlarda pazarlama, kampanyaları belirli müşterilere hedeflemeyi mümkün kılmakla kalmaz, aynı zamanda müşteri segmentasyonuna da olanak tanır. Segmentasyon, büyük müşteri gruplarının belirli bir sınıflandırmaya göre daha küçük müşteri gruplarına ayrıldığı süreçtir. Segmentasyon satış şansını arttırır ve maliyetleri düşürür.


Örneğin, yeni kadın giyim teklifleri başlatan bir e-ticaret mağazasını ele alalım. Örneğin e-posta pazarlama çözümleri sunan dijital platformların kullanılması, şirketin yalnızca kadınlara e-posta göndermesine olanak tanır. Ve bir teklif yalnızca belirli bölgelerde mevcutsa, e-postayı alan yalnızca belirli bölgelerin sakinleri olabilir.


Segmentasyonun etkin çalışabilmesi için abonelerden yeterli bilgi toplanması gerekmektedir.


Daha Fazla Bağlılık


Siber dünya her geçen gün daha gürültülü hale geliyor ve şirketiniz tarafından sunulan herhangi bir ürün veya hizmet muhtemelen binlerce başka şirket tarafından da sunuluyor. Web sitelerinde ortalama hemen çıkma oranı artmış ve ziyaretçilerin dikkat süresi azalmaktadır. Bir web sitesine gelen ziyaretçiler aradıklarını hemen bulamadıklarında, bir alternatif için ayrılırlar.


Bu son derece rekabetçi iş dünyasında alakalı kalmanın ve müşterileri tutmanın anahtarı, hedef kitlenizle sürekli etkileşim sağlamaktır. Etkili pazarlama, şirketlerin çeşitli dijital medya kanalları aracılığıyla müşterilerle etkileşime girerek rekabetçi ve alakalı kalmasını sağlar. Bu platformlar, şirketlerin müşteri sorularını yanıtlamasına, yanlış anlamaları azaltmasına ve hatta satışları artırmasına olanak tanır. Bu, düzenli faydalı blog gönderileri, bültenler, gösteriler, promosyonlar ve özel teklifler yoluyla sağlanabilir.


Sonuç


Geleneksel dijital pazarlama genellikle başarısız olur çünkü bir veya iki bağımsız çözüme dayanır. SEO, PPC veya sosyal medyada mükemmel olabilirsiniz ve harika olsa da, bu çözümler potansiyel müşterileri üreten, besleyen ve dönüştüren eksiksiz bir sistemde birleştirilmezse, sonuçlarınız genellikle daha az etkili olur.


Pazarlama doğru yapıldığında, kuruluşunuz geleneksel satış hunisinden volan yaklaşımına geçen sistematik bir dijital pazarlama süreci geliştirecektir. Direksiyonun gücü, sonuçların kendiliğinden oluşması ve sırayla oluşmasıdır.

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page