top of page
Ara
  • dijitalpazarlamabl

Dijital Pazarlama Uzmanı ne yapar? Aranan 10 Temel Beceri

Dijital Pazarlama Uzmanı ne yapar? Aranan 10 Temel Beceri



Dijital Pazarlama Uzmanı ne yapar?
Dijital Pazarlama Uzmanı ne yapar?


Farklı bir beceri seti geliştireceğiniz, karmaşık pazarlama kampanyalarını birden fazla kanalda yöneteceğiniz ve pazarlama liderliği rolüne hazırlanacağınız bir dijital pazarlama rolü arıyorsanız, dijital pazarlamacı olmayı düşünmelisiniz.


Kuruluşlar bu rol için işe aldıklarında, çevrimiçi pazarlama kampanyalarını birden çok pazarlama kanalında tasarlayabilen, yürütebilen ve yönetebilen dijital pazarlama profesyonelleri ararlar: organik arama, ücretli arama ve reklam görüntüleme, e-posta ve sosyal medya. İçerik pazarlaması, dijital halkla ilişkiler ve influencer pazarlaması da 2022 yılında dijital pazarlamacılar için en önemli beceriler arasında yer alıyor.


Pazarlama ajansları tamamlayıcı becerilere sahip kanal uzmanlarını işe alma eğiliminde olsa da, çoğu dijital pazarlamacı işi, yeni işe alımların çevrimiçi pazarlama becerileri ve bilgisinin genişliğini göstermesi gereken iç pozisyonlardır. Bu, dijital pazarlamacıların işlerini özellikle talepkar kılıyor, ancak gelecekte istihdamın ilerlemesine yol açabilecek büyüme ve bilgi edinme için de büyük bir potansiyel var.


Dijital pazarlamacı olma zorluğundan heyecan duyuyorsanız, başlamanız için bu kaynağı bir araya getirdik. Dijital pazarlamacıların her gün ne yaptığını, başarılı olmak için ihtiyaç duydukları en önemli becerileri ve 2022'de dijital pazarlamacı olmanın en hızlı yolunu öğreneceksiniz.


Dijital Pazarlamacı ne yapar?


Dijital Pazarlama Kampanyaları Oluşturma ve Yürütme

Dijital pazarlamacı olarak, kuruluşunuzun dijital stratejisini geliştirecek ve uygulayacaksınız. Birden fazla kanal ve platformda dijital pazarlama kampanyaları planlamak, oluşturmak ve uygulamaktan siz sorumlu olacaksınız. Şirketiniz, markanız, ürünleriniz ve hizmetleriniz hakkında farkındalığı artırmak için organik arama kampanyaları, ücretli reklamlar, e-posta pazarlaması, sosyal medya ve diğer kanalları kullanacaksınız.


Metin Yazarlığı ve İçerik Oluşturma

Bazı dijital pazarlamacılar metin yazarlarıyla çalışabilir veya serbest metin yazarlarını işe almak için bir bütçeye erişebilir, ancak çoğunlukla dijital pazarlamacıların çevrimiçi pazarlama kampanyalarını desteklemek için reklam metin yazarlığı ve içerik oluşturma yapmaları gerekir.


Bu dijital PR kampanyaları için misafir Mesaj yazma, organik araştırma makaleleri ve diğer kaynaklar oluşturma ve e-kapalı içerik okumaları için kitap yazmaya bile içerir, dijital pazarlamacılar mükemmel ikna edici yazma becerileri ve etkili içerik oluşturma işleminin başarılı olması gerekiyor.


Dijital Kampanyalar için Görsel Varlıklar Geliştirin

Bazı dijital pazarlamacılar, görsel varlıklar oluşturarak pazarlama kampanyalarını destekleyen grafik tasarımcılarla birlikte çalışır, ancak çoğunun bu işi kendileri yapması beklenir.


En iyi dijital pazarlamacılar Adobe Illustrator gibi gelişmiş grafik araçları bilgisine sahiptir ve bunları görüntülü reklamcılık, e-posta pazarlama kampanyaları veya ınfographic pazarlama için kaynaklar geliştirmek için kullanabilir.


Web Sitelerini Yönetme ve İçerik Yayınlama

Dijital pazarlamacılar, kuruluşlarının web sitelerini yönetir ve pazarlama kampanyalarını desteklemek için içerik yayınlar.


Dijital pazarlamacı olarak, şirketinizin içerik yönetim sistemini anlamanız ve HTML veya CSS kodunu değiştirerek teknik web sitesi optimizasyonları yapabilmeniz gerekir.


Pazarlama Kampanyalarını İzleme ve Optimize Etme

Dijital pazarlama uzmanı olarak, pazarlama kampanyalarınızın performansını izlemeniz ve zaman içinde optimize etmeniz gerekecektir. Web trafiğinizin nasıl oluşturulduğunu anlamak ve marka bilinirliği veya artan dönüşümler gibi iş hedeflerine ulaşmak için en iyi fırsatları belirlemek için Google Analytics gibi veri analiz yazılımı araçlarını kullanacaksınız. Açılış sayfası performansını artırmak ve dönüşümleri artırmak için görsel tasarım becerilerini dönüşüm oranı optimizasyonu (CRO) yazılımı ile birlikte kullanacaksınız.


Sonuçları Yöneticilere İletin

Dahili bir rolde dijital pazarlamacı olarak, büyük olasılıkla kuruluşunuzdaki bir Pazarlama Yöneticisine veya Pazarlama Direktörüne rapor vereceksiniz. Çalışmanızın sonuçlarını göstermek için raporlar, panolar veya sunumlar hazırlamanız gerekir. Kampanyanın sonuçlarını analiz etmeniz ve dijital kanalların yatırımlarından olumlu bir getiri elde etmeniz gerekecektir. Toplam dönüşüm sayısı, oluşturulan toplam müşteri adayı sayısı veya katılım sayısı gibi belirli KPI hedeflerine ulaşmaktan siz sorumlu olabilirsiniz.


2022'de Dijital Pazarlamacılar için 10 Temel Beceri


Dijital pazarlamacılar, dijital pazarlama kampanyalarını birden fazla kanalda planlar, pazarlama girişimlerini desteklemek için yazılı ve görsel içerik oluşturur ve yayınlar, performansı artırmak için pazarlama hunilerini optimize eder ve sonuçlarını şirket yöneticilerine iletir.


Aşağıda listelenen on beceri, 2022'de başarılı bir dijital pazarlamacı için en önemli teknik becerileri kapsamaktadır.


Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) - Dijital pazarlamacıların gelişmiş SEO bilgisine ve organik arama kampanyalarını etkin bir şekilde oluşturma ve yönetme becerisine sahip olmaları gerekir.

Tıklama başına ödeme (PPC) Reklamcılığı - Dijital pazarlamacılar, Google Reklamları, Microsoft Reklamları ve ücretli sosyal reklamlar dahil olmak üzere birden fazla reklam ağında karlı PPC kampanyaları sunmalıdır.

Dönüşüm Oranı Optimizasyonu (CRO) – Dijital pazarlamacılar, pazarlama hunilerini optimize etmek ve açılış sayfası dönüşüm oranlarını iyileştirmek için CRO kullanır. CRO, kampanya performansını artırmak ve genel karlılığı sağlamak için önemli bir beceridir.

Veri Analitiği - Dijital pazarlamacılar, kampanya performansını ölçmek, analiz etmek ve raporlamak için veri analitiğini kullanır. Analitik beceriler, doğru bilgi geliştirmek ve veriye dayalı pazarlama kararları almak için gereklidir.

E-posta Pazarlaması - Dijital pazarlamacılar e-posta pazarlama kampanyaları tasarlar ve daha sonra bültenler yazarak ve potansiyel müşterileri satın almaya hazır olana kadar meşgul eden e-postaları besleyerek onları destekler.

Sosyal Medya Pazarlaması: Sosyal medya pazarlamacıları, yüksek kaliteli takipçiler geliştirme ve dört ana sosyal kanalda katılımı güçlendirme konusunda uzman olmalıdır: Facebook, İnstagram, Twitter ve LinkedIn.

İçerik Pazarlaması - Dijital pazarlamacıların içerik pazarlama sürecini ve akılda kalıcı, paylaşılabilir, yararlı ve ilgilenen kitlelerin gerçek katılımını ortaya çıkaran içeriğin nasıl oluşturulacağını bilmeleri gerekir.

Dijital Halkla İlişkiler - Dijital halkla ilişkiler, yüksek kaliteli geri bağlantılar, basın bültenleri, konuk yayınları ve markanın çevrimiçi durumunu ve maruziyetini artıran diğer girişimler üreterek çevrimiçi varlığı geliştirmeye ve artırmaya odaklanan bir pazarlama alanıdır. Dijital pazarlamacıların kuruluşlarını dijital halkla ilişkiler taktikleri ve yöntemleri kullanarak tanıtmaları gerekiyor.

Web sitesi CMS - Web sitesi yönetimi ve içerik yayınlama sorumluluklarını yerine getirmek için, dijital pazarlamacılar web sitesi içerik yönetim sistemlerinde uzman olmalıdır - özellikle WordPress, tüm web sitelerinin neredeyse üçte biri tarafından kullanılan CMS.

HTML & CSS - HTML ve CSS, bir web sayfasında görünen içeriği biçimlendirmek için kullanılan biçimlendirme dilleridir. HTML ve css'yi anlayan dijital pazarlamacılar çok faydalıdır – bir web sitesinde değişiklik yapabilir, içerik denemelerini özelleştirebilir ve gerçekleştirebilir ve açılış sayfalarını kendileri tasarlayabilirler.





2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page