top of page
Ara
  • dijitalpazarlamabl

Dijital Pazarlama Uzmanının Bilmesi Gerekenler

Dijital Pazarlama Uzmanının Bilmesi Gerekenler



Dijital Pazarlama Uzmanının Bilmesi Gerekenler
Dijital Pazarlama Uzmanının Bilmesi Gerekenler


Dijital endüstri çok geniştir ve nişlerini bulmak isteyen yeni başlayanlar veya pazarlamacılar için gezinmek zor olabilir. En iyi veri analizi araçlarını bilmekten SEO ve içerik pazarlamasına hakim olmaya kadar, dikkatinizi bir işletme için önemli alanlara odaklamıyorsanız yapılacak çok şey olabilir.


Büyük bir dijital pazarlamacı, eski beceriler daha az talep görürse, farklı dijital kariyerlere geçmeye istekli olsa bile, hızlı bir şekilde adapte olma ve kendi başlarına öğrenme yeteneğine sahip olacaktır. Farklı ekipler ve müşterilerle çalışacaklar, bu nedenle nasıl iletişim kuracaklarını ve güçlü ekipler kuracaklarını bilmeleri gerekecek.


İyi haber şu ki, çevik dijital becerilere sahip pazarlamacılar için küresel bir talep var. Dmı'nin "Perpetual Evolution" adlı araştırma makalesine göre, dijital know-how'a sahip pazarlamacıları işe almak isteyen şirketlerle dijital pazarlamanın geleceğine yön veren yetenek ve teknolojidir. Heyecan verici yeni pozisyonlara ilerlerken teknik ve genel becerilerinizi geliştirmenin ve geliştirmenin önemli olduğunu asla unutmayın.


Peki, özellikle dijital bir göçebe iseniz veya başarılı bir serbest çalışan olmak istiyorsanız, kurumsal merdiveni hızlı bir şekilde nasıl tırmanabilir veya rekabetten nasıl sıyrılabilirsiniz? Sürekli değişen dijital endüstride sizi güncel tutmak için bu 7 temel niş beceriye göz atın.


1. Video Pazarlama


Video interneti fırtınaya sürüklemeye devam ediyor ve bu durmak üzere değil. Müşteriler, özellikle sosyal medyadaki videoları sever ve bir markanın videosunu izledikten sonra 10 kişiden 8'i satın aldı. Pazarlamacılar için, video kullanan% 93'ü stratejilerinin önemli bir parçası olduğunu ve% 87'si video pazarlama araştırmasının durumuna göre onlara olumlu bir yatırım getirisi (ROI) sağladığını söylüyor.


Bunların, sorduğunuz kişiye bağlı olarak değişecek gevşek istatistikler olduğunu unutmayın, ancak gerçek şu ki, çoğu istatistik, video söz konusu olduğunda çok daha yüksek bir dönüşüm, katılım ve SEO sıralamasına işaret ediyor.


Bu kadar ilgi çekici kılan nedir? Çünkü kişisel ve alakalı. İnsanlar yüzünüzü (veya markayı tanıtan kişinin yüzünü) görebildiğinde, işinize güvenme olasılıkları daha yüksektir. Aynı zamanda farklı platformlarda kullanmak için harika bir şekilde çok yönlü bir içeriktir. Sadece İnstagram'ın başarısını ve Tiktok'un hızlı yükselişini düşünün!


Dijital pazarlama profesyonellerinin video prodüksiyonu hakkında her şeyi bilmelerine gerek yoktur. Ancak bir profesyonel işe almadan nasıl video çekileceğini bilmek başlamak için iyi bir yerdir. Promo ve Camtasia gibi bunu yapmanıza yardımcı olacak harika araçlar var. Ve eğer bu alanda bir geçmişiniz varsa ve bunu seviyorsanız, becerileriniz asla boşa harcanmayacaktır çünkü video her zaman talep görecektir.


Kendiniz için daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, Apple Final Cut Pro X veya Adobe Premiere Pro gibi video düzenleme araçlarını deneyebilirsiniz.


2. Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) ve Arama Motoru Pazarlaması (SEM)


Arama motoru optimizasyonu (SEO), tüm dijital pazarlama seviyelerinin anahtarıdır ve alana giren herkesin temel bir ustalığa sahip olması gerekir. Son derece teknik arka ucu ekipteki daha teknik kişilere kesinlikle bırakabilirsiniz, ancak seo'nun gerçekten nasıl çalıştığını bilmek ve en iyi uygulamaları ve içerik optimizasyonunu sağlam bir şekilde anlamak, başarılı bir dijital pazarlama kampanyası yürütmek için çok önemlidir.


SEO ve arama motoru pazarlaması (SEM) tüm dijital stratejinizi veri ve içerik düzeyinde yönlendirir. Bu nedenle, bu konuda diğer takım arkadaşlarıyla iletişim kurabilmeniz gerekir ve temelleri öğrenmeden ve SEO ve sem'in birlikte nasıl çalışabileceğini anlamadan çok uzağa gidemezsiniz.


3. İçerik Pazarlaması


İçerik dijital pazarlamanın merkezinde yer alıyor ve içerik pazarlaması ne olursa olsun oyunun önemli bir parçası olmaya devam edecek. Ancak içerik pazarlaması başlı başına büyük bir iştir. Birçok kanal için yüksek kaliteli, SEO açısından optimize edilmiş içerik oluşturabilmeniz ve kitleleri meşgul etmek ve dönüştürmek için etkili bir içerik stratejisinin nasıl oluşturulacağını anlamanız gerekir.


Ve işleri biraz daha zorlaştırmak için, içeriğin videodan sosyal ağlara, e-postalara, web içeriğine, bloglara, e-kitaplara, videolara, beyaz kağıtlara kadar birçok biçimde gelebileceğini not etmek önemlidir. liste uzayıp gidiyor. Ayrıca, sosyal medya pazarlaması hakkında iyi bir anlayışa sahip olmanız gerekir, çünkü içerik sosyal platformlarda çok önemlidir. İçerik pazarlamasını başarılı bir şekilde nasıl yapacağını bilen altı küresel markadan ilham alın.


3. Veri / Analiz


Dijital pazarlamanın hangi yönüne girdiğiniz önemli değil, analitik stratejinizin merkezinde olacak ve kampanyalar için daha iyi veri odaklı kararlar almanıza yardımcı olacaktır. Google Analytics gibi araçlarla izleme ve raporlama oldukça basittir, ancak en zor kısım, tüketici davranışları hakkında daha fazla bilgi edinmek ve trafiği ve dönüşümleri yönlendiren çözümlere uygulamak için bu bilgilerin nasıl toplanıp kullanılacağıdır.


Çoğu şirket (en küçükleri bile) takip etmek için büyük miktarda veriye sahiptir ve büyük dijital pazarlamacıların bunları nasıl toplayacaklarını ve avantajlarına nasıl kullanacaklarını anlamaları gerekir. Şirketler her zaman yalnızca teknik pazarlama becerilerini kullanarak verileri “okumayı” bilmekle kalmayıp, gelecekteki stratejileri geliştirmek için müşteri verilerinden değer elde etmeyi bilen kişileri arayacaktır. Kampanyanın başarısı ile sonuçlanacak yenilikçi bir şekilde yapabileceğinizi gösterebilirseniz, sektörde değerli bir varlık olacaksınız.


Analitikleriniz için tek bir platforma bağlı kalmanız gerekmediğini unutmayın, sizin için daha iyi çalışıp çalışmayacaklarını görmek için Google Analytics'e bazı alternatifleri inceleyin.


4. Tasarım Düşünme ve Planlamayı Anlama


Tasarım Düşüncesi, sorunlara kullanıcının bakış açısından yaklaşmanın bir yolunu ifade eden bir terimdir. Bu yaklaşım temel olarak karmaşık problemleri büyük ölçekte çözerken insan merkezli bir şekilde düşünmemizi teşvik eder.


Etkileşim Tasarımı Vakfı'na göre, bu sürecin 5 temel aşaması vardır: empati, tanım, düşünce, prototip ve test. İyi çalışmasının nedeni, birçoğunun başarılı dijital pazarlamanın anahtarı olan kullanıcı deneyimine odaklanmış olmasıdır (veya olması gerekir). Bu yaklaşımla ilgili bir başka ilginç şey, doğrusal olmayan bir şekilde kullanılabilmesidir - böylece bazı durumlarda test aşamasına geçebilir ve daha sonra örneğin fikirleri yeniden gözden geçirmek için ara aşamaya geri dönebilirsiniz.


Tasarımcılar ve geliştiricilerin bu tür bir yaklaşımı kullanmaları muhtemeldir, bu nedenle pazarlama özgeçmişinizi şişirmek ve mümkün olduğunda uygulamak için en azından sağlam bir anlayışa sahip olmak iyi bir fikirdir.


5. Teknoloji meraklısı olun


Endüstri teknoloji odaklı olduğundan, teknolojiyi iyi kavramanız ve hızlı bir şekilde öğrenebilmeniz gerekir. Bin yıllık veya daha gençseniz, muhtemelen dijital bir yerli olarak ikinci doğa olacaktır, ancak eski nesiller yalnızca belirli teknolojileri öğrenmek için değil, aynı zamanda kitle dinleme veya SEM gibi yaygın olarak kullanılan yazılım ve araçları tanımak için zaman ayırmak isteyebilir.


Web kodlamanın temelleri gibi pazarlama için gerekli teknik becerileri anlamanın yanı sıra içerik yönetim sistemlerinin (CMS) kullanımı hakkında net bir fikre sahip olmak da yararlı olabilir. Örneğin, Wordpress gibi bir CMS - üçüncü taraf web siteleri tarafından kullanılır - doğru adımları biliyorsanız ve hayallerinizdeki işi yapmanıza yardımcı olursanız seo'yu artırmak için değiştirilebilir.


6. İkna edici Ol


Dijital pazarlamada büyük bir lider sadece büyük insan becerilerine sahip olmayacak, aynı zamanda analitik düşünmeyi yaratıcı problem çözme ile birleştirebilecektir. Bu, ekiplerinin şirketleri ileriye götürmek için yenilikçi pazarlama kampanyası fikirleri bulmalarına yardımcı olacaktır.


Bunun büyük bir kısmı büyük ikna ve etkileme becerilerine sahip olmaktır. Birini bir ürün almaya ikna edebilir misin? Diğer takım liderlerini fikrinin en iyisi olduğuna ikna etmeye ne dersin? Önemli olan tartışmak değil, ne yaptığınızı bildiğinize dair güven duymanız ve bunu göstermenizdir.


7. Sıra Dışı Yeteneklerinizi Sergileyin


Yumuşak beceriler söz konusu olduğunda, büyük dijital pazarlamacıların meraklı, çok yönlü, ileri görüşlü, iş odaklı ve strateji odaklı olmaları gerekir. Ancak bu alanda her türlü kişilik ve beceri için çok yer var. Bu nedenle, sektörde rekabetçi kalmak için benzersiz kişiliğinizi kullanmanız gerekir.



2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page